Hoppa till huvudinnehåll
Hur kan jag börja använda iKBT?

Vad behöver jag göra för att kunna erbjuda iKBT till mina klienter?

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad roligt att du vill komma igång med att behandla med hjälp av Ahums iKBT! Med Ahums iKBT kommer du kunna erbjuda dina klienter ett smidigt sätt att arbeta med sitt mående samtidigt som du effektiviserar ditt egna arbete och skapar utrymme att hjälpa fler.

Om du har Ahum Blended så ingår iKBT för dig. Har du Essential, men vill prova iKBT, så ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

Få tillgång till iKBT

Börja med att kontakta vår kundtjänst på info@ahum.se så hjälper vi dig att komma igång.

När Kundtjänst startat upp iKBT för dig kommer du ha tillgång till det på två olika sätt:

Som Terapeut

  • Klickar du på iCBT i menyn till vänster kommer du åt plattformen som terapeut. Här kommer du kunna se dina klienter som just nu arbetar med iKBT, tilldela dem nya behandlingar eller kapitel, se deras rapporter, samt skicka chattmeddelanden till dem.

Som Klient

  • Om du klickar på ditt namn längst ner till vänster och sen på Öppna Klientvy, kommer du in i iKBT plattformen som om du vore klient. Denna vy har du tillgång till så att du ska kunna uppleva iKBT så som klienter gör, testa behandlingarna själv och gå igenom det material som dina klienter kommer kunna arbeta med. Vi på Ahum rekommenderar att du går igenom samtliga behandlingar och kapitel, så att du känner till det innehåll som du sedan delar med dina klienter. Ahum meddelar alltid om några nya behandlingar släpps, så att även du kan hålla dig uppdaterad.

Du som terapeut kommer se dig själv som om du vore din egen klient i iKBT’n. Detta så att du lätt ska kunna lägga till kapitel till dig själv, om du exempelvis vill göra ett kapitel innan du börjar använda det med klienter. Vi rekommenderar att du alltid har genomgått material innan du tilldelar det till en klient. Du kommer som terapeut också kunna se dina egna rapporter på de kapitel du gjort som klient.


Lär dig använda iKBT-plattformen

När du börjar med iKBT första gången så tilldelar kundtjänst dig olika kapitel som du kan börja arbeta med för att lära dig mer om hur iKBT plattformen fungerar och hur du bäst använder den i behandling. Du går in i klientvyn för att komma åt dessa.

Vi rekommenderar du börjar med följande moduler:

  • Onboarding för terapeuter – En introduktion till vår iKBT-plattform. Ett kortare kapitel om fördelar med iKBT och blended therapy samt förslag på behandlingsupplägg.

  • Kartläggning – Ett tips är att låta dina klienter starta med Kartläggningen, för att få en bild av deras liv och symptom. Det är ett stöd för dig som terapeut att veta vart du ska börja i dina bedömningssamtal och kan hjälpa dig att göra en behandlingsplan Kartläggningen är därför extra bra för dig att ha genomgått själv. Om du tar emot företags- och försäkringsärenden genom oss, så är Kartläggningen även var de flesta av dessa klienter börjar.

  • Arbeta med dina tankar – En ACT-baserad behandling med fokus på tankar. Ett bra komplement till annan behandling, eller som en del i exempelvis en digital stressbehandling.

  • Handledning för terapeuter – Här får du lära dig mer om hur plattformen är uppbyggd från början. Du får även handledning i hur du kan tänka kring behandlingsupplägg och användandet av våra ACT-moduler; Arbeta med dina tankar, Arbeta med dina känslor och Medveten närvaro.


Varm i kläderna?

När du känner dig redo att börja ta emot klienter i iKBT, meddela oss gärna på info@ahum.se. Då vet vi och kan lägga upp så att din profil kommer upp i relevanta matchningar. Det kan till exempel vara våra företags- eller försäkringsärenden (om du tackat ja till att ta emot dessa), eller för klienter som köper specifika iKBT behandlingar.

Fick du svar på din fråga?