Hur fungerar chatten i iKBT?

Hur chattar jag med min klient?

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur chattar jag med min klient?

Det finns en asynkron chatt kopplad till varje kapitel i iKBT-plattformen. Till exempel består sömnbehandlingen av sju kapitel och du kan därför ha sju chattar med klienten, eftersom varje chatt är kopplad till ett kapitel. Detta för att vägleda både dig och klienten att fokusera chattandet kring behandlingsinnehållet i respektive kapitel, och inte hamna i att chatta om andra delar av livet som inte ryms för ramen av behandlingen.

Det finns två sätt du kan nå dina aktiva chattar.

Inne i iKBT

Väl inne i iKBT-plattformen kan du i översikten se vilka klienter som chattat in till dig.

Du kan antingen öppna chatten direkt härifrån genom att trycka på chatt-ikonen. Eller, så kan du gå in på den klient du vill chatta med, och även där ser du en chattknapp till höger om respektive kapitel.

Via menyn Chat

Du kan också se samtliga chattar som du har aktiva, med samtliga dina klienter, om du i Ahum klickar på Chat direkt i menyn till vänster. Då kan du även lättare växla mellan chattar om du vill svara flera klienter efter varandra.


Hur är tanken att chatten ska användas?

Chatten är till för att du som terapeut ska kunna stötta din klient i den digitala behandlingen. Du kan stötta, uppmuntra och vägleda din klient genom de olika delarna i den digitala behandlingen. Chatten är inte till för att bedriva en parallell behandling, utan ska användas för att hjälpa och guida klienten genom den befintliga, digitala behandlingen. Här gäller det som terapeut att lita på behandlingsinnehållet.

Vi rekommenderar att du svarar i chatten 1 gång om dagen, alternativt att du i förväg kommer överens med klienten om hur ofta hen kan förvänta sig svar.

Fick du svar på din fråga?